Adriana Krnáčová a její vztahy. S někým má dobré, s někým se nemůže vystát.
Autor: Blesk.cz

Krnáčová a Kleslová: Intrikaření

Spor o lístek na ples jen dokresluje vztah, který mezi sebou Krnáčová a Kleslová mají. Není tajemstvím, že ač Krnáčová sedí v primátorském křesle, musela se řídit i tím, co si přála Kleslová coby šéfka pražského ANO.

Ostatně vliv Kleslové na magistrátní dění nedávno konečně přiznala také Krnáčová. „Já si myslím, že tam ten vliv určitě byl, a když tam (na klub) docházela, tak byl ještě silnější. Nelze ho popřít pochopitelně,“ uvedla v pořadu 168 hodin.

Nyní se sice Kleslové zbavila, v ANO ale stále existují dva tábory. Jeden fandí Krnáčové a druhý Kleslové. Příznivci Kleslové se po jejím odvolání shlukli kolem předsedy zastupitelů ANO Michala Haška.

Krnáčová a Stropnický: Přátelství, ale i zanedbaná výchova

Vztah primátorky a jejího dnes už odvolaného náměstka Matěje Stropnického (Trojkoalice) nedokáže nikdo přesně rozklíčovat.

Na jednu stranu Krnáčová prohlašovala, že ve Stropnického výchově se stala chyba, že nezvládal své povinnosti a že by neměl být náměstkem. Pak ale pro změnu tvrdila, že ona osobně má Stropnického velmi ráda. Navíc se s ním vítá líbáním na tvář a pro jeho odvolání při říjnovém jednání zastupitelstva nehlasovala.

Krnáčová a Březina: Náklonnost. A možná víc

Jestliže ANO mělo šedou eminenci v osobě Radmily Kleslové, ČSSD ji stále má v zastupiteli Karlu Březinovi. Ten, ačkoliv nesedí v radě, má údajně velký vliv na magistrátní dění. Ostatně v zastupitelstvu má místo už od roku 2006 a nyní je i šéfem zastupitelů za sociální demokracii.

Během roku se navíc šuškalo, že Krnáčová má k Březinovi mnohem blíž, než je obvyklé. Tuto informaci ale nikdo na jméno nepotvrdil.

I celkově má Krnáčová k ČSSD blízko. S náměstkem Petrem Dolínkem, který se mimochodem stal nakonec radním pro dopravu místo Březiny, si dobře rozumí.

Krnáčová vs. Hudečkovci: Výčitky a obvinění

Svému předchůdci Tomáši Hudečkovi vyčetla Krnáčová během roku několik věcí. Že jí řádně nepředal primátorský úřad nebo že musí uklízet „nepořádek“, který na magistrátu zanechal.

Jejich vztahy ale nejsou ideální už od doby před volbami, kdy Krnáčová zveřejnila SMS, kterou jí Hudeček tehdy ještě jako primátor poslal. „Dostala jsem nabídku pana Hudečka, abych se s ním sešla v rámci nějakých předvolebních rozhovorů, sešel se prý už se všemi a se všemi se domluvil,“ prohlásila tehdy. Hudeček její chování přirovnal k praktikám exposlankyně Kristýny Kočí z Věcí veřejných.

Krnáčová a Piráti: Kamarádi, kteří klepnou přes prsty

Z opozičních stran si Krnáčová s Piráty rozumí nejvíce. Často dala na jejich rady a prosazovala jejich návrhy – například v problematice Opencard.

Neznamená to ale, že by ji Piráti nedokázali zkritizovat. Naposledy k tomu došlo v úterý, kdy rada v čele s Krnáčovou odmítla schválit rozpočet. „Hnutí ANO prostě nezvládlo předložit návrh rozpočtu, a tak bude Praha podle všeho v rozpočtovém provizoriu. Tým trafikantů na magistrátu – prostě to posereme. Příště prosím nevolte podle billboardů, dík,“ napsal na Facebook pirátský zastupitel Mikuláš Ferjenčík.

Krnáčová a ODS: Odpor

ODS proti Krnáčové vystupovala dosud nejhlasitěji ze všech. Zastupitel a šéf pražské ODS Filip Humplík neustále na svém Facebooku a Twitteru zveřejňuje statusy s kritikou.

„Bývalá ředitelka Transparency International přímo vytváří korupční prostředí,“ zní jeden z nich. Minulý týden navíc inicioval na zastupitelstvu hlasování o odvolání Krnáčové, což ale podpořilo jen 22 z 65 politiků.

Krnáčová a TOP 09: Nevraživost

Zástupci těchto stran se dlouhodobě nemohli vystát. ANO těsně porazilo TOP 09 ve volbách, navíc ve sněmovně nepanují zrovna vřelé vztahy mezi jejich představiteli. TOPka se do ANO neustále opírala.

Nicméně TOP 09 po rozpadu koalice začala vyjednávat o nové právě i s ANO. Ovšem s tou podmínkou, že Krnáčová se vzdá primátorského křesla. To však hnutí odmítlo. Nejnověji šéf zastupitelů TOP 09 Václav Novotný oznámil, že vzniká koaliční projekt s ODS, Trojkoalicí a nezávislými. S ANO tedy nepočítá.