„Pouliční prostituce se koncentruje zejména do historického centra města – do obvodů Prahy 1 a Prahy 2,“ uvedl mluvčí městské policie Jan Čihák.

Dívky stojí nejčastěji na Karlově náměstí – konkrétně v okolí Novoměstské radnice, kostela sv. Ignáce, mezi křižovatkami ulic Ječná a Žitná a také v ulici Odborů.

V této lokalitě nabízí sexuální služby zejména ženy romského původu a narkomanky. Ty poskytují prakticky neomezené služby,“ sdělil mluvčí.

Na prostitutky ale narazíte i na Václavském náměstí – zde šlapou hlavně Bulharky a mimopražské. V menší míře pak stojí lehké holky ve Vodičkově, na Národní třídě, na Uhelném trhu nebo v již zmíněné Perlovce. Odtud ale odešly kvůli tomu, že sem policie nainstalovala kamery a nedaleko má policejní služebnu.

Podívejte se, kde v Praze stojí prostitutky a kde prostituti.
Autor: Blesk

„Přesné počty trvale se prostitujících žen lze jen sotva zdokumentovat. Záleží na ročním období a na aktuálním stavu poptávky. Ve shora vyjmenovaných lokalitách jde řádově o necelé dvě desítky osob, jejich počty se ovšem v sezonním období zpravidla stupňují,“ řekl Čihák.

Své klienty ženy uspokojují v průchodech domů, sklepech, na schodištích domů, půdách, v najatých bytech, hotelích a automobilech. Hojně dochází k přesunu i do privátních bytů.

V hlavním městě se ale vyskytují i mužští prostituti. Ti stávají v horní části Václavského náměstí a na hlavním nádraží.

Reportáž o prostitutkách najdete v aktuálním díle zpravodajské show Selfie z Prahy. Dále se dozvíte, že v Praze můžete třídit olej nebo že v luxusní Pařížské ulici mají outlet:

Video
Video se připravuje ...

Kam zmizely holky z Perlovky? Víme, kde se v Praze šlape! A outlet v luxusní Pařížské. Matěj Smlsal, Matěj Šrám. Náhledové foto: Karel Šanda / Empresa Media / Profimedia