Je to neuvěřitelné, ale čeští řidiči se naučili novou věc - když se v tunelu Blanka netrefí tam, kam chtěli, prostě se otočí a vrací se v protisměru! Čtenář Filip Kavalír nám poslal několik fotografií, které podobné chování dokazují.

21. září, tedy krátce po otevření tunelu, narazil na řidiče škodovky v protisměru. "Vyjížděl jsem ze Strahovského tunelu a hnedka, jak jsem vjel do tunelu Blanky, tak vidím, jak proti mně jede auto. Tak jsem z 80 km/h zabrzdil ve vteřině na 0. Pak jsem jenom nevěřícně pozoroval pomateného řidiče, jak se snaží obrátit do správného směru jízdy," prohlásil Filip.

Každý, kdo někdy jel tunelem, chápe, jak nebezpečný takový manévr je. A přesto se to nyní děje - ovšem exkluzivně v tunelu Blanka. "Od spuštění tunelu se tak děje až na výjimky každý den. Stává se to jen v nočních a ranních hodinách. Odborníky napadlo, že si řidiči myslí, že v tuto dobu si to můžou dovolit,“ řekl serveru lidovky.cz František Brtek, vrchní komisař z pražské dopravní policie. Jenže náš čtenář na řidiče narazil ve tři čtvrtě na čtyři!

Řidiče v protisměru vídají lidé téměř výhradně na vjezdu do tunelu Brusnice z křižovatky Malovanka, která je podle všeho asi pro řidiče příliš složitá. 

Zabránit podobným situacím se dá pouze pár způsoby - u vjezdů a sjezdů by stála hlídka dopravní policie. Druhou možností je spuštění závor pomocí signalizačního systému, který si vozidla v protisměru sám všimne. Jenže vjezd je zde příliš krátký a systém nedokáže zareagovat.

Řidiči navíc nehrozí ani pokuta, protože kamerový systém v Blance značku řidiče nezachytí tak, aby ji bylo možné zpětně dohledat.

Fotogalerie
5 fotografií