Unique Fashion Week se letos koná popáté a krátce poté, co v metropoli skončila podobná akce Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Ta představila již kolekce pro jaro/léto 2016. Všechny programy, které se v jejím rámci konaly, navštívilo 16 tisíc diváků.

Unique Fashion Week začíná v hotelu Boscolo, přehlídky se uskuteční také třeba v objektu Florentinum a tradiční charitativní večeře pro nadaci Petry Němcové bude v pátek na Žofíně. Hlavní program týdne módy se odehraje ve Slovanském domě. Ten bude o víkendu patřit přehlídkám a projektu Czech Fashion Accelerator, který je novinkou letošního ročníku.

„V letošním roce jsme koncept podpory studentů vysokých škol rozšířili na projekt Czech Fashion Accelerator. V rámci programu uvidíme nejen přehlídky čtyř módních ateliérů vysokých škol, ale součástí budou i přednášky zajímavých a úspěšných osobností ze světa módy, jako je třeba návrhářka Beata Rajská, Ladislav Blažek, majitel a zakladatel společnosti Blažek, nebo zahraničních hostů Andrei a Stefana Rosso, synů zakladatele značky Diesel,“ uvedla jedna z organizátorek týdne módy Karolína Bosáková.

Kromě Rajské se z českých návrhářů týdne módy zúčastní Ivana Mentlová, Jitka Klett či Klára Nademlýnská. Představí se také držitelky Black card, tedy vítězky soutěže pro mladé návrháře organizované Unique Fashion Weekem - loni ji dostala Denisa Dovalová a letos Barbora Kubíčková. Obě své kolekce uvedou o víkendu ve Slovanském domě.

Beata Rajská se kromě společné středeční přehlídky s dalšími českými návrháři představí také ještě o víkendu. „Mám výběr z kolekce 2015/2016 (...), druhá kolekce Queen je také pro podzim/zimu 2015/2016. Stálice programu jsem proto, že tady mám možnost pozvat jednou do roka své fanynky na přehlídku, protože jinak mám své přehlídky vyplněné klienty,“ řekla Rajská.

Kdy (ne)má cenu mačkat tlačítka na otevírání dveří v MHD? Experimenty s řidiči na magistrále. A jak se lidé baví na účet Blanky? Podívejte se na nový díl zábavně-zpravodajského pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Semaforový chaos na magistrále! A čudlíky v MHD chytřejší, než si myslíte Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček