„Zapojení pana Babiše je asi výsledkem nefungující spolupráce uvnitř klubu ANO a zřejmě chce zachraňovat Adrianu K., kterou na primátorku prosadil,“ uvedl Mirovský pro Blesk.cz. "Osobně mi současné kličkování hnutí ANO připadá zcela nedůstojné straně, která vládne republice a vede Prahu," dodal.

V posledních týdnech se pražským magistrátem skutečně prohnalo menší tornádo. Chvilku to dokonce vypadalo, že bude Krnáčová odvolaná ze své funkce. Pražské předsednictvo hnutí ANO jí totiž vyjádřilo nedůvěru. Vše musel hasit až Andrej Babiš.

Na vině je prý hlavně komunikace Krnáčové, jak dovnitř strany, tak s médii, kde se nepovedlo dobře vysvětlit Pražanům a novinářům některé kroky, které hnutí ANO na magistrátu podniklo. Babiš také slíbil, že se bude Praze více věnovat.

Primátor musí mít podporu klubu

To uvítal náměstek primátorky a radní pro dopravu a evropské fondy Petr Dolínek (ČSSD). I když trochu jinak, než by asi Babiš chtěl. „Já samozřejmě vítám, že by se pan Babiš chtěl více věnovat Praze. Vítám to, pokud by se jí chtěl věnovat jako ministr financí. Protože pak by mohli konečně vrátit Praze zpátky těch 600 milionů, o které byla v minulosti ukrácena ve prospěch jiných obcí. Myslím, že tento typ zájmu by Praze pomohl," řekl Blesku Dolínek. 

Co se týká situace kolem primátorky Krnáčové, tak ČSSD stále čeká na oficiální vyjádření hnutí ANO na magistrátu. „Jak jsem již řekl – chceme jen jednu věc, aby měl primátor Prahy plnou podporu svého klubu,“ popsal.  

Babiš si Prahy všímat musí

Podle Jana Wolfa, který předsedá pražské krajské organizaci KDU-ČSL a oblastní organizaci na Praze 1, se výsledek jednání hnutí ANO ohledně bytí či nebytí Krnáčové na postu primátorky hlavního města Prahy dal předpokládat. „Spíše mě překvapila pondělní vyjádření pražského předsednictva ANO a zastupitelského klubu ANO, kde byla tak velkou většinou vyjádřena nedůvěra paní primátorce,“ uvedl. 

To, že se ministr financí Andrej Babiš chce více věnovat Praze, ho prý rovněž nepřekvapuje. „Ostatně, jak vidíme, jednou to neudělal a v organizaci dochází ke sporům, které pro hnutí ANO jistě nejsou ničím vítaným,“ dodal pro Blesk.cz Wolf. 

Na komentář Babiše se podívejte zde:

Video
Video se připravuje ...

Celý komentář Andreje Babiše k situaci na pražské radnici Blesk / Zuzana Štíchová