Jak už dříve informoval Blesk.cz, semafory vyrostou na křižovatce Legerovy s Wenzigovou a Wenzigovy se Sokolskou.

Jejich stavba začala před pár dny. „Podle harmonogramu by práce měly být dokončeny do konce srpna,“ řekl Blesk.cz radní pro dopravu Prahy 2 Jan Korseska.

Důvodů pro další signalizaci je podle něj několik. Lidé v těchto místech nově přejdou magistrálu po povrchu, a nemusí tedy mířit do podchodu, který se nachází o ulici vedle.

Navíc když teď řidič odjíždí z Wenzigovy a potřebuje na Sokolskou, musí jet přes Legerovu, Fügnerovo náměstí a následně se napojit na Sokolskou. I díky další novince - změně jednosměrnosti části Wenzigovy ulice - pojede přímo.

Video
Video se připravuje ...

Na magistrále u Nuseláku rostou semafory. Budou tu natrvalo Matěj Smlsal

Podle radního Korsesky nové semafory další kolony nezpůsobí. Odkazuje se na rok 2012, kdy je městská část postavila k Nuselskému mostu zkušebně na dva měsíce. „Podstatný vliv na plynulost dopravy semafory neměly,“ dodal.

Řidiči ale ze semaforů zrovna nadšení nejsou. „Další semafor na Legerovce? Tak to znamená jedině delší čekání,“ rozčílil se jeden z řidičů, který zrovna stál na magistrále v koloně. „Zrušte to. Žádné další semafory nechceme,“ připojil se k němu další.

Semafory budou stát u Nuselského mostu. Navíc po otočení jednosměrnosti části Wenzigovy bude jednodušší vyjet z na Sokolskou (modrá trasa), nyní se to musí objíždět (červená trasa): 

Vyjet z Wenzigovy na Sokolskou bude jednodušší. I proto, že se otočí jednosměrnost Wenzigovy v úseku mezi Legerovou a Sokolskou.
Autor: Infografika Blesk