Kamkoliv teď pražská primátorka jde, střeží ji ochranka. Krnáčová se totiž začala cítit v ohrožení. „Vaši informaci ohledně ochrany paní primátorky nebudeme potvrzovat,“ odmítl mluvčí magistrátu Vladimír Řepka cokoliv komentovat.

Primátorka poté Blesk.cz řekla, že výhružky ji od výkonu funkce neodradí. „Pochopte mě prosím, nesmím k tomu říkat žádné detaily. Každopádně dál dělám svoji práci a pevně věřím, že se situace brzy vrátí do normálu,“ sdělila.

Podle informací Blesk.cz začal Krnáčové někdo vyhrožovat poté, co představila plány, jak bojovat proti nepoctivým taxikářům. Posílá na ně víc kontrol a chce je hnát na přezkušování. Asociace koncesionářů v taxislužbě proti ní minulý týden svolala demonstraci, kde jí dala jasně najevo, co si o ní myslí.

Na následném jednání primátorky s taxikáři to sice vypadalo, že se dohodli na kompromisech – například že na přezkušování půjdou jen hříšníci, vyhrožování ale nepřestalo. Krnáčové někdo údajně hrozí i zápalnými lahvemi.

Ostatně mluvčí asociace taxikářů Daniel Tarljovski minulý týden v rozhovoru ve Studiu Blesk prohlásil, ať jsou Pražané rádi, že taxikáři demonstracemi jen blokují silnice a neházejí zápalné lahve jako ve Francii. 

Video
Video se připravuje ...

Mluvčí taxikářů: Buďte rádi, že neházíme zápalné lahve, ale jen blokujeme Matěj Smlsal, David Vaníček

Krnáčová už loni na podzim v rozhovoru ve studiu Blesk přiznala, že jistou formu ochrany využívá. „Mám ji ve formě, o které nebudu mluvit. Člověk se nesmí nechat znechutit, ale lidi dokážou být pěkně hnusní,“ uvedla s tím, že při vyhrožování je připravena povolat do služby ostré hochy v černém. A to se stalo právě teď.

Ochranka se může Krnáčové hodit i do budoucna. V září totiž plánuje zakázat veškeré herny v ulicích Prahy. Hrozí tak, že jí začne vyhrožovat i hazardní lobby.