„Je to strašné, už tak je babička slabá. Mamka jí dávala rozmíchaný lék ve vodě a od toho měla průjmy, nakonec ji v pondělí musela odvézt záchranka,“ popsala Blesku Aneta s tím, že v nemocnici je babička i nadále. Lékaři jí kromě toho zjistili i zánět močových cest…

Sama studentka měla velké štěstí. „Už roky piji pouze balenou vodu, protože u nás doma je voda tak hnusná i normálně. V sobotu ale u mě byly také kamarádky, které tu vodu pily, a dvě z nich měly od neděle velké problémy. Stále zvrací a mají průjmy a jsou rády, když se udrží na nohou,“ popsala Aneta.

Dobré zprávy pro obyvatele Prahy 6 bohužel nepřináší ani středa. Voda celý den ještě nebude pitná. Hygienici to nepovolí, protože rozbory ukázaly její závadnost v několika objektech, kde vodu ještě dost neodtočili. Bakterie způsobující střevní potíže zůstávají stále ve vodovodu v objektech vysokoškolských kolejí, kde kontaminovanou vodu z kohoutků nevypustili. Podnik proto apeluje na obyvatele kolejí, aby tak učinili.

Lidé by měli kvůli rychlejšími pročištění vodovodů nechat vodu volně téct z kohoutku, vodné a stočné jim Pražské vodovody a kanalizace nebudou účtovat. Voda přímo ve vodojemu Andělka je podle rozborů čistá. Vodohospodáři do ní přidali více chloru, aby se potrubí od bakterií vyčistilo.

Fotogalerie
29 fotografií