Teprve necelé tři týdny mohou cestující jezdit metrem až na Bořislavku. Ale občas mají problém se do stanice vůbec dostat. „Minulý týden jsme stáli čtyři lidi ve výtahu a snažili se svézt dolů. Bohužel nefungoval. Museli jsme čekat na druhý. Kdyby tam nebyl, tak bychom museli sejít dolů na křižovatku a pokračovat po schodech,“ postěžovala si Blesku jedna z cestujících.

„Tuto závadu způsobuje vysoký tlak vzduchu hnaný větrem. Vzduch je vtlačován do výtahové šachty a bezpečnostní spínače dveří pak přestávají fungovat,“ vysvětlil mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl s tím, že s dodavatelem zařízení teď hledají řešení. Uvažují o tom, že vyztuží konstrukci dveří.

Průvan ve stanici ale netrápí jen lidi, kteří potřebují jet výtahem. „Vítr mi vadí, protože si potom vždycky musím učesat vlasy,“ řekla Blesku školačka Ema Gerginová.

Veleslavín bez eskalátorů

Nejvyužívanější nová stanice »áčka«, Nádraží Veleslavín, také čelí kritice. Z vestibulu nevedou na autobusové nádraží eskalátory. Přitom z této zastávky odjíždějí autobusy na letiště. Jezdící schody tak zatím nahradili portýři, kteří lidem se zavazadly pomáhají.


Fotogalerie
8 fotografií