K zatýkání podezřelého, které zachytil fotograf Blesku, došlo v neděli kolem 23. hodiny večer v Ledvinově ulici na Jižním Městě, tedy asi 20 minut cesty autobusem od oblasti, kde ke znásilněním došlo.

Zadržený muž byl zřejmě asijské národnosti. Přes oči měl staženou čepici, z pod které mu vykukovaly delší vlasy, které by rovněž, stejně jako výška zhruba 170 cm, odpovídaly popisu pachatele jednoho z víkendových pokusů o znásilnění.

Z bytu ho policisté vyvedli jen v kraťasech a černých pantoflích. Z domu pak vynesli ještě několik pytlů s důkazy, mezi kterými mohlo být například oblečení.

Policie zadržení pachatele zatím nepotvrdila, ani nevyvrátila. "Policisté stále přijímají poznatky k osobě a pohybu podezřelého muže. Tyto informace policisté vyhodnocují a s ohledem na probíhající vyšetřování prozatím nemohu žádnou konkrétní skutečnost potvrdit," uvedla mluvčí Jana Rösslerová.

Obava z dalšího útoku tak nadále trvá. Navíc se zatím nedá ani vyloučit, že napadení spáchali dva různí muži. Druhá z žen totiž zatím nebyla schopna výpovědi, protože je v kritickém stavu v nemocnici. Případy ale spojuje oblast, ve které k napadením došlo, noční linka autobusu číslo 511 a značná brutalita pachatele.

Fotogalerie
9 fotografií