Karl se 15. listopadu oddělil od skupiny příbuzných a přátel. Všichni slavili rozlučku se svobodou jeho bratrance Leeho. Od té doby ho rodina neviděla.

Spatřen na ulici byl však několikrát. „Pohřešovaný byl 16. listopadu viděn na Palackého náměstí a o den později v oblasti Národního divadla. V obou případech měl vykazovat známky podnapilosti a zmatenosti,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Karlův bratranec Steve, se kterým pátral i Blesk.cz, o několik dní později prověřil i stopu, že Karla viděl na autobusovém nádraží Florenc muž bez domova. Brita ale nenašli. Přesto v Praze zůstali až dosud.

Dnes policisté nalezli na břehu Vltavy u Jiráskova mostu mrtvolu muže. Ta však byla ve vodě příliš dlouho na to, aby bylo možné řici, zda jde o pohřešovaného Karla Lawa.

„Ve vodě byl muž tři až pět týdnů. Stav těla neumožňuje přesnou identifikaci. Byla nařízena soudní pitva. Jedna z vyšetřovacích verzí je i ta, že by se mohlo jednat o pohřešovaného britského občana,“ řekla Blesk.cz mluvčí policie Andrea Zoulová.

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Tělo ve Vltavě, je to hledaný Brit? A jak velký nádor má Bartoška? redakce Blesk TV

Policie na místě zajistila několik věcí, které zesnulému muži patřily. Mezi nimi i tričko a boty. Blesk.cz proto oslovil Karlova bratrance Steva, aby posoudil, zda jde o oblečení, které měl jeho příbuzný osudné noci, kdy zmizel, na sobě.

Jsem si jistý, že to nejsou Karlovy věci,“ řekl exkluzivně Blesk.cz Karlův bratranec Steve. „Tento muž měl šedivé tričko bez vzoru. Karl měl na sobě vzorovanou košili. Nosil také plátěné tenisky, zatímco nalezený muž měl sportovní boty,“ dodal.

Fotogalerie
12 fotografií