Ačkoliv na výtoňském nábřeží bývá poměrně rušno, zlodějíčkovi to nevadilo. Vsadil na sobotu, kdy tam není přece jen tak rušno, a navečer v půl osmé se vypravil do domu. „Přišel do stánku s květinami, že ho posílám přímo já, že potřebuje vynést nějaké židle na opravu. A děvčata ho dovnitř pustila,“ řekl Blesku Jiří Ludvík, správce domu.

Přitom mu stačilo si přečíst jméno správce na dveřích domu a vymyslet plán, jak židle dostat ven. V domě byl už dvakrát předtím. Jednou jen tak, na začátku září pak pod jinou záminkou od nájemnice vyprosil kolo, které už nevrátil. Nejspíš při těchto příležitostech obhlédl celý dům.

Je půl osmé večer a muž s čepicí na hlavě vchází do květinářství, chvíli se baví s prodavačkami a vchází do domu. Je tak trochu dítě štěstěny, dvě vteřiny před tím, než si zavolal výtah do suterénu, se zabouchly dveře domu za nájemníky ze 4. patra. A právě tam také zamířil, dvě židle nastěhoval do výtahu a sjel zpět do suterénu. Prochází do květinářství a volá taxi. Jakmile přijede, nasouká židle dovnitř a po 23 minutách z místa odjíždí.

„Je mi divné, že ukradl jenom tyhle dvě židle, bylo tam spousta dalších věcí,“ řekl Ludvík. Celý dům působí velmi luxusním dojmem, nájmy v něm se pohybují v řádech několika desítek tisíců korun. Židle byly dovezené až z Nizozemska, cena jedné je 1500 eur. V přepočtu zloděj způsobil škodu za více než 80 tisíc.

Fotogalerie
11 fotografií