"Ozbrojený muž přišel na urgentní příjem, kde si chtěl vzít život a dát tělo na orgány. To byla jeho pohnutka, se kterou přišel," řekla mluvčí nemocnice Jitka Zinke. Muž ale pobíhal po chodbách, ohrožoval personál i pacienty a dokonce dvakrát vystřelil.

Vyjednávat s ním začal lékař, který byl v minulosti na vojenské misi v Afghánistánu, a umí proto s tímto typem lidí pracovat. Podařilo se mu sebevraha uklidnit. Mezitím byli pacienti odsunuti na bezpečné místo a do pavilonu vnikla zásahová a speciální pořádková jednotka.

Jeho zatýkání bylo ale velmi dramatické. Muž v místnosti pro personál nejprve jednou vystřelil, pak si přiložil pistoli k hlavě a dvakrát zmáčkl spoušť. Naštěstí ale v bubínku revolveru nebyly náboje. Policisté proto proti muži zasáhli a paralyzovali ho pomocí taseru. Muži tak zachránili život, protože ve třetí komoře už kulka byla. Během sebevrahova běsnění, ani při zásahu proti němu nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Podle reportéra Blesk.cz má auto, kterým šílenec do nemocnice přijel, prostřelenou podlahu. Není tedy vyloučeno, že se o sebevraždu neúspěšně pokusil už v něm. Ve voze policisté také našli několik prázdných lahví od alkoholu. Po zadržení byl muž převezen na psychiatrii.