Armáda kriminalistů pročesávala Klánovický les, ve kterém byl v polovině června zastřelen a posléze upálen mladý hledač pokladů Denis B., dlouhých 9 hodin. Plochu parku si rozdělili na čtyři sektory, které postupně prohledávali.

Podle bývalého elitního kriminalisty Josefa Douchy k tomu museli mít velmi dobrý důvod. "Jestliže přistoupí k takto rozsáhlé akci, která rozhodně není levná, není to jen kvůli nějaké naznačené verzi, ale je to na základě konkrétního poznatku, další důležité skutečnosti. Míra pravděpodobnosti, že se tam nachází buď podezřelá osoba, nebo důkazy zásadní pro vyšetřování, je již vysoká," řekl Blesku.

Akce však skončila neúspěchem. Policistům se podařilo "vypátrat" jen několik bezdomovců, kteří v parku mají své útočiště. „Konkrétní osobu, která by odpovídala identikitu, se nepodařilo vypátrat a zadržet. Nalézt se nepodařilo ani předměty, které by s vraždou souvisely,“ potvrdil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Přesnou částku, která se na velkou policejní akci musela vynaložit, policie nesdělila. „Naprostá většina policistů byla v normálním výkonu služby, takže nešlo o nijak závratnou sumu. Především ale není možné přepočítávat bezpečnost občanů na peníze,“ vysvětlil Hulan.