Ankhor se narodil v Barmě a dosud zplodil 11 potomků. "Do Prahy přijel proto, aby vystřídal našeho samce Mekonga, který se ve vztahu ke slonicím neosvědčil," uvedl Bobek.

Na cestu chovatelé Ankhora utlumili, aby ho mohli dostat do přepravního boxu. Do pražské zoo zvíře vážící 3,8 až čtyři tuny přivezl speciálně upravený kamion kolem druhé hodiny po půlnoci. Jeřáb ho pak už za světla přeložil na dvůr u slonince, kde byl z přepravního boxu vypuštěn do vnitřních stájí pavilonu. Se slonicemi bude zatím v kontaktu jen přes mříže. "Ven by mohl chodit nejspíš už příští týden," řekl Bobek.

Pražská zoo hledala vhodného samce pro svůj chov kvůli slonicím, které jsou už ve věku, kdy by měly mít první slůně. Chtěla získat samce z Ostravy, to se ale nepodařilo. Ankhora do Prahy předala berlínská zoologická zahrada.

V pražské zoo tak nyní budou dva samci slona indického, podle Bobka se ale nesmějí potkat. Mekong, který za celý život zplodil jediného potomka, by se měl v budoucnu přesunout do chovu do Řecka ke skupině mladších samců.

Pražská zoo chová slony od roku 1933, včetně obou samců má nyní osm těchto zvířat. Loni se jí slony poprvé v její historii podařilo rozmnožit, v únoru se narodila sloní samička Sita. Pro oblíbené chobotnatce pražská zoo loni otevřela nový komplex Údolí slonů, který spolu s pavilonem hrochů vyšel na půl miliardy korun.