V Husitské ulici se z kopce valila voda, strhávala dopravní značení, co dělat však měla i auta. Přívalové deště zasáhly několik míst v Praze pořádnou silou, kanalizace nestíhala, ulice se změnily v nová říční koryta. Stejná situace byla i v Koněvově... A na internetu se brzy objevila videa z tohohle marastu. Na facebookovém profilu Týdeníku policie se však pod nimi strhla i vášnivá diskuze - utahující si z Pražáků. Znáte to, v Praze kalamita jak na Sibiři... 

"Ty Pražáci musej mít vždycinky něco extra, tady je sucho jak na poušti... a nezaprší," napsal jeden z uživatelů a další dodávali: "Já zrovna odjedu z Prahy a oni tam otevřou novej aquapark. Fakt naprd." "Praha? Já myslel že Benátky." "Ty kráso, tam už by se dalo možná i koupat." "Jen si lehnout na lehátko a dát si drink." "Pošlete nám trochu vody. Slezsko se proměnilo na Saharu..." Zatímco další uživatelé hlásili, že ve Šluknovském výběžku, Pardubicích, či Rakvicích ani ťuk.

Video
Video se připravuje ...

Prahu zasáhly přívalové deště. Tahle silnice se změnila v řeku Video od čtenáře

Z diskuze na Policejním týdeníku: Uživatelé se po bouři v Praze pustili do Pražáků
Autor: Facebook

Léto však tentokrát ukázalo svou rozmarnou tvář. Po víkendových pětatřicítkách a městských bazénech narvaných k prasknutí zkropily metropoli provazce vody. Problémy měli i v metru, kde voda natekla do vestibulu stanice Můstek uprostřed Václavského náměstí.

Trpěla však především povrchová doprava. Také kameraman Blesk TV Petr Soukup se musel popasovat s jízdou v peřejích. V autě se brodil v Koněvově ulici.

Video
Video se připravuje ...

Nová řeka v Praze Petr Soukup

Zažili jste na vlastní kůži tyhle "pražské peřeje"? Máte vlastní fotky z včerejší bouře nad Českem? Piště na tip@blesk.cz!

Hojně sdílené a lajkované se na Facebooku stalo také video Daniela Korabíka "Praha jede/plave". Z jiného pohledu zachycuje pražskou potopu v Husitské ulici a řidiče zápasící s vodním živlem.

I u něj se objevily komentáře, namířené proti obyvatelům Prahy. "Pražáci si zas mysleli, že poručí větru dešti," napsal Michael A. Další si ze situace dělaly legraci. "To je jak v trenažéru, značky ti jdou naproti, jen řidiči to nedávaj," Našli se však i uživatelé se střízlivějšími soudy. "Jak souvisí ´pražáctví´ s počasím? Tyhle komenty mě fakt vždycky dostanou. Někdo si ten mindrák prostě musí léčit za každou cenu," napsal uživatel Honza. A sklidil přes 550 liků!