Neexistuje mnoho lidí, kteří by neznali slavnou britskou kapelu Oasis. I poté, co se manchesterská legenda roku 2009 rozpadla, má v Česku slušnou fanouškovskou základnu. Ta teď může jásat – do Česka se totiž v létě chystá někdejší frontman kapely a zakládající člen Liam Gallagher! Bližší podrobnosti přinese Blesk.cz v následujících dnech.

Od prvního a dosud posledního koncertu, který Gallagher českým fanouškům odzpíval ve sportovní hale na pražském Výstavišti, přitom uplynulo už neuvěřitelných 22 let. Tehdy slavný hit Oasis Wonderwall z roku 1995 zpívaly sborem tisíce lidí. 

Gallagher pochází z Manchesteru, kde roku 1991 spolu se svým bratrem, kytaristou Noelem, založili skupinu Oasis. Ta se stala senzací britského rocku a popu 90. let a jednou z nejúspěšnějších britských kapel všech dob. Kapela se v roce 2009 rozpadla, Liam založil skupinu Beady Eye, kterou tvořili členové Oasis vyjma Noela. Kapela vydala dvě řadové desky, na kterých se otevřeně přiklonila k tradici britského psychedelického rocku éry Beatles. Beady Eye fungovali do roku 2014, o tři roky později přišel Liam Gallagher s debutovým sólovým albem As You Were, které sklidilo úspěch.