V malebných prostorách Kinského zahrady se v sobotní podvečer rozezní klasické filmové melodie. Vystoupí totiž nejstarší filmový orchestr v Praze, který hraje už od roku 2004. Na programu je šestnáct hudebních lahůdek od světoznámých tvůrců filmových soundtracků. Na akci se podílí Praha 5 a Národopisné muzeum. Minulý rok se přišlo pod otevřené nebe zelených zahrad zaposlouchat až 1300 lidí. Letos je zájem o událost ještě větší.

„Pro sobotní večer jsme si připravili široký výběr skladeb, abychom potěšili každého. Jak starší posluchače, tak i mladší návštěvníky. Náš orchestr hraje poměrně často a dokonce i v zahraničí. Na svou činnost nečerpáme žádné dotace. Děláme to z lásky k hudbě,“ říká členka organizačního týmu Pražského filmového orchestru Zdeňka Korynstká.

Video
Video se připravuje ...

Obecenstvo si vyžádalo dva přídavky. Tohle je jeden z nich. Eva Fornálová

Jádro Pražského filmového orchestru tvoří šedesát pět členů a někdy se rozrůstá až na osmdesát muzikantů. Zajímavostí je, že se v něm střetávají profesionální hráči z filharmonií, tak i zapálení nadšenci. Dirigentem orchestru je již od počátku Jiří Korynta a kromě velkého tělesa vede i menší smyčcové Kvarteto Pražského filmového orchestru.

Kvartet Pražského filmového orchestru hraje nově v klubu Cross. Poslechnout si je můžete takřka každé dva týdny.
Autor: Eva Fornálová

Kdy: 9. 6. od 17:00
Kde: Kinského zahrada, Praha 5
Za kolik: zdarma

Fotogalerie
10 fotografií