Oblíbené Žluté lázně na pravém břehu Vltavy v Podolí představily novinky pro startující letní sezónu. Mezi žhavé tipy patří vodní postel v dětském koutku, což je plocha o rozměru 12x4 metry, která je úplně nová, dosud se totiž pro tyto účely používaly hlavně vzduchové trampolíny.

Změny hlásí i každoroční letní kino, které se letos bude promítat na větší plátno lepším projektorem, takže filmové zážitky budou ještě intenzivnější. Rozšiřuje se také nabídka jídel, vzniká i nová otevřená letní kuchyně, ve které návštěvníci přímo uvidí, z jakých ingrediencí a jakým způsobem jejich pokrm vzniká.

Nové čluny, pozor na alkohol

Žluté lázně zároveň rozšiřují nabídku sportovišť, zejména plavidel. „Kromě půjčování lehátek, šlapadel a paddleboardů jsme přidali motorové čluny. Ty půjčujeme až pro 8 osob. Může je řídit každý, není tedy potřeba průkaz vůdce malého plavidla,“ uvedl provozní ředitel Petr Hozák, podle kterého si lze v lázních půjčit ještě mořské kajaky nebo megaboard, tedy nafukovací paddleboard pro 4 až 8 osob.

Lidé, kteří si ve Žlutých lázních půjčují plavidla, souhlasí s provozním řádem. „V něm seznamujeme i se skutečností, že podle vyhlášky nemohou být lidé opilí nebo na plavidlech konzumovat alkohol, pokud je řídí. Musejí tedy počítat s tím, že mohou probíhat i policejní kontroly přímo na vodě,“ vysvětlil Petr Hozák.

Bazén a koupání ve Vltavě

Mezi některými Pražany panuje názor, že Žluté lázně nabízejí spoustu atraktivních zážitků, chybí tu ale plavecký bazén. „Původně jsme mysleli, že bychom zde nějaký bazén zrealizovali, ale po zjištění všech možných detailů by to bylo neskutečně náročné. Jsme v záplavové oblasti, kde nemůžeme nic budovat. Uvažovali jsme i o plovoucím bazénu. Nakonec jsme zůstali u myšlenky, že bazén je přes ulici v plaveckém areálu v Podolí, kterému nechceme konkurovat,“ nastínil provozní ředitel.

Letní kuchyně, ve které lidé uvidí vznikající pokrmy.
Autor: Daniel Vitouš

Žluté lázně tak cílí hlavně na návštěvníky, kteří chtějí svůj volný čas trávit aktivněji. A pokud by si někdo přece jen chtěl zaplavat, je tu ještě Vltava, která je podle Petra Hozáka naprosto v pořádku. „Plavu v ní 14 let od jara do podzimu a za nic bych to nevyměnil. Nechali jsme si dělat rozbory, podle kterých je voda v pořádku i díky tomu, že je to řeka, nejsou v ní tedy sinice. Jedinou nevýhodou je fakt, že voda je kvůli Vltavské kaskádě relativně studená. Mívá kolem 17 stupňů, v hezkých dnech ale může mít i přes 20 stupňů,“ dodal Petr Hozák.

Fotogalerie
19 fotografií