Přestože loňská crowfundingová kampaň vyšla, letos Kobzův projekt podpořilo jen 10% lidí z požadované částky 120 tisíc korun. „Obecně je každá kampaň úspěšná jen, když člověk tomu věnuje skoro 30 dní každodenního spamování na Facebooku. Letos jsem na to neměl kapacitu a energii. Sám jsem k tomu teď skeptický,“ svěřil Ondřej Kobza na Malostranském náměstí během prvního dne Malostranských dvorků.

Ne podpora Prahy, ani návštěvníků

„Letošní rok jsme bohužel jiný zdroj peněz nevymysleli. Grant z Prahy 1 jsme bohužel nedostali. Praha by takové akce měla podporovat,“ říkal zklamaně Kobza, který získal finance pouze od ministerstva kultury. Přesto i tak otevřel požadovaný počet dvorků a získal umělce, hudebníky a básníky, kteří malostranské dvorky oživily svým doprovodem.

Video
Video se připravuje ...

Malostranské dvorky 2018: Kobza váhá, zda je znovu uspořádat Eva Fornálová

Zvažujeme jak to dělat. Je to běh na dlouhou trať oživování Malé Strany. Není to tak, že bychom si odškrtli jeden víkend v roce... Zjišťuji, že to je důležité dělat, ale děláme to blbě,“ kritizoval svou práci perfekcionista Kobza, který má vždy velké plány, které se mu v minulosti vždy dařily.

Chtěl bych si asi dát příští rok pauzu a uvažovat o tom, zda takového věci dělat dlouhodobě, ale ne každý rok,“ řekl nakonec skepticky kavárník a pořadatel Malostranských dvorků. Další člen týmu, který se na letošní akci spolupodílel, to však nevidí tak skepticky jako Kobza. „Věřím tomu, že akce vyjde i příští rok. Stačí se do toho pořádně položit,“ reagoval Petr Plewka ze spolku Kocour tobě, který společně s Ondřejem Kobzou vítal a prodával mapky na Malostranském náměstí. 

Pokud jste se ještě nevydali na Malostranské dvorky, příležitost budete mít ještě v neděli. Brány domů budou otevřeny od 10. do 19. hodiny večerní. Přestože mapku přístupných míst objevíte na facebookové události, na Malostranském náměstí je možné zakoupit si za 50 korun brožuru, která vás navíc seznámí i s jednotlivými místy a doprovodným programem. 

Ochutnávka z letošního ročníku:

Fotogalerie
37 fotografií