„Podtitul je tentokrát jak jinak než »Narozeniny«, a řada hudebních osobností bude slavit s námi svá výročí, ať už osobní nebo výročí trvání jejich muzikantské kariéry,“ těší se z příchodu 15. ročníku Martina Márty Kotrčová, ředitelka festivalu.

Oslavy s sebou nesou i smutek z loňska. „Hodně jsem se na tento ročník těšila, ale bezvýhradnou radost z přípravy mi překazil loňský listopad. Odešel můj a jistě i váš nenahraditelný přítel Stanislav Wabi Daněk, který byl dlouhých 10 let čestným prezidentem festivalu a který celou akci i moje nápady podporoval, jak jen mohl nejvíce. Ani jeden ročník se neobešel bez jeho účasti,“ říká dnes se smutkem Kotrčová. A právě proto se s týmem rozhodli započít letošní 15. ročník vzpomínkovým koncertem.

Ale nebojte. Lehce smutný bude pouze úvodní večer, při kterém budou hudebníci vzpomínat na zesnulého kamaráda. Další dny se bude pořádně slavit. Při koncertě 30. května oslaví své 75. narozeniny Peter Lipa a padesátku na prknech oslaví i kytarista Tomáš Berka. Velkými tahouny narozeninového Vyšehraní jsou pak Bratři Ebenové, kteří vystoupí 6. června, a třešničkou na dortu bude Tomáš Klus, který 17. června festival uzavře. Celý program objevíte tady.

Kdy? 29. května - 17. června
Kde? Vyšehrad
Vstupné? 100 - 490 korun, ceník naleznete tady

Fotogalerie
5 fotografií