21. ročník Autoshow Praha 2018 bude největší přehlídkou nových modelů v České republice. „Očekávat lze téměř dvě desítky výstavních premiér osobních automobilů, které byly v nedávné době uvedeny na český trh, nebo teprve budou představeny potenciálním zákazníkům,“ vysvětluje za pořadatele Daniela Vocetková.

Novinky od Alfy i Fordu

K vidění bude například Alfa Romeo Stelvio QV s motorem Ferrari, SUV E-Pacen značky Jaguar, nová Dacia Duster a tři novinky od Fordu včetně legendárního sportovního Mustangu. Novinkou letoška pak bude značka Dodge, která bude v Česku představena úplně poprvé.

Doprovodný program

Kromě prohlížení drahých vozů se můžete těšit i na doprovodný program, který výstavu každoročně oživí. Součástí budou testovací jízdy po několikakilometrovém okruhu vně Výstaviště nebo prezentace týmu eForce, který se každý rok zabývá konstrukcí a stavbou studentské formule pro prestižní závody kategorie Formula Student a který představí návštěvníkům jedinou formuli s elektrickým pohonem.

O víkendu se doprovodný program zaměří zejména na rodiny s dětmi. Nejen děti, ale i dospělí si prověří své znalosti dopravy. Součástí budou i trenažéry, při kterých zažijete otočení kabiny nebo náraz při rychlosti 30 km/h.

Kdy: 12.–15. 4. 2018 od 10 do 19 hodin
(kromě 15. dubna, kdy je akce pouze do 17 hodin)
Kde: Výstaviště Praha-Holešovice, Průmyslový palác
Vstupné: 200 Kč dospělí, 150 Kč  zlevněné (děti od 10 let, studenti, senioři 60+), 400 Kč rodinné (2 dospělí, max. 3 děti), zdarma ZTP/P, děti do 10 let

Podívejte se, jak to na Autoshow vypadalo loni:

Fotogalerie
48 fotografií