Festival Best of: Czech Grand Design každoročně představuje prostřednictvím výstav, diskusí a workshopů nominované tvůrce Výročních cen Akademie designu ČR Czech Grand Design.

V letošním roce se mezi nejlepší pětice probojovala řada mladých talentů i známých matadorů, ať už módní, nebo produktové scény,“ prozradila mluvčí festivalu Barbora Švehlová. Festival odkryje na pět kategorií designu – design obecně, šperkařství, módní design, grafický design, fotografie i ilustrace.

Tvorbu ze všech těchto odvětví bude možné vidět v rámci výstavy ve SmetanaQ na Smetanově nábřeží. Kromě výstavy pětice děl v každé z autorských kategorií bude možné setkat se i s tvůrci osobně při moderovaných diskusích.

Jedním z cílů festivalu Best of: Czech Grand Design je otevřít prostředí českého designu široké veřejnosti, dětem i dospělým, umožnit jim osobně potkat své oblíbené autory nebo poznat nové talenty české scény prostřednictvím živého doprovodného programu. Pětice, které se na festivalu představují, postoupily do třetího kola hlasování a jsou tedy naprostou špičkou české scény,“ říká Jana Zielinski z Přípravného výboru cen.

Kdy? 22.–25. 3. 2018, čtvrtek, pátek 12:00–20:00, sobota, neděle 10:00–20:00
Kde? SmetanaQ, Smetanovo nábřeží 4, Praha 1
Vstupné? Vstupné 150kč, studenti/ZTP/důchodci 100kč, děti do 15 let zdarma

Fotogalerie
4 fotografie