Trhy na Tylově náměstí zahájily sezonu – a do dalšího roku se pustily ve zbrusu novém kabátu. Letos je možné je navštívit i v pondělí, prodloužila se i prodejní doba, kdy bývají stánky připravené od 8 do 18 hodin. Do budoucna tady budou probíhat tematické trhy i sobotní street food festivaly.

Do loňského roku bylo na náměstíčku 14 stánků, letos jich bude 20. „Někteří osvědčení prodejci zůstali, ale i díky rozšíření počtu stánků bude na trhu stále více nových prodejců. Snažíme se trh udělat co nejzajímavějším místem k nákupu, takže pro příklad nás už zanedlouho navštíví mobilní pec na špaldovou pizzu nebo živé ryby,“ prozradil za organizátory trhů Martin Kadleček.

Prodejci se pravidelně obměňují. „Jsme tady jen ve středu,“ prozradil pekař ze stánku s mrkvovou pochoutkou. Jiní prodávají zase v dalších dnech.

Video
Video se připravuje ...

Farmářské trhy na Tyláku ožívají. Eva Fornálová

Pokud si tedy vyhlédnete svého oblíbeného zelináře, pekaře nebo uzenáře, doporučujeme se ho pro jistotu zeptat, kdy ho na trzích budete moci najít. Aktuální týdenní rozložení stánků objevíte i v online podobě na webu Farmama.cz

My jsme trhy navštívili ve středu. „Jsme rádi, že jsou trhy i v pondělí a za všechny novinky. Vážně se těším,“ říkala místní obyvatelka Denisa, která na trhy chodila i loni. Na trzích bylo možné nakoupit sezonní ovoce a zeleninu, maso, mléčné výrobky, domácí máslo i bezlepkové pečivo bez cukru i sazeničky narcisek, fialek a petrklíčů. Podrobnou nabídku i s cenami objevíte v galerii. 

Fotogalerie
43 fotografií