V pondělí se můžete vydat například na výstavu Svět očima lékařů bez hranic. Tahle výstava odkrývá fotografie českých lékařů, kteří pomáhají v zahraničí. Výstava odkrývá nároční podmínky operací, že člověku nahání strach. Více informací objevíte tady

Kdy? V pondělí od rána do 20 hodin
Kde? Obchodní centrum Černý Most
Vstupné? žádné

Autor fotografií Jiří Pasz strávil dokumentováním české zahraniční pomoci poslední dva roky, fotil v Jordánsku, Iráku, Libanonu i na Ukrajině.
Autor: Eva Fornálová

V úterý se můžete vypravit na dokument The Heart of Sound, který dokumentuje lásku Sardiňanů k lidovému zpěvu. Promítání bude v komunitním centru Přestupní stanice. Vstupné je zcela dobrovolné, a tak záleží na vás, na kolik si hodnotíte zdejší projekci. Více informací objevíte tady.

Kdy? V úterý od 20 hodin
Kde? Přestupní stanice, Chelčického
Vstupné? dobrovolné

Výstava Uličníci představuje tvorbu lidí, kteří se ocitli na ulici
Autor: Eva Fornálová

Ve středu můžete nahlédnout do složitého cyklu potravin. Ve skautském institutu bude přednáška na téma ECO x EGO: Co by za to daly děti v Africe, která prozradí více o plýtvání jídla. A navíc se můžete sejít i s aktivistkou, která vybírá jídlo z kontejnerů. Více informací objevíte tady.

Kdy? Ve středu od 19 hodin
Kde? Skautský institut, Staroměstské náměstí, Praha 1
Vstupné? žádné

Skautský institut
Autor: Skautský institut

Ve čtvrtek se můžete projít hřbitovem zatímco vám bude historička vyprávět příběhy jednotlivých slavných osobností českých dějin. Zjistěte, jaké příběhy se skrývají za Vinohradským hřbitovem. Více informací zjistíte tady. Doporučujeme se rezervovat, kapacita je totiž omezená.

Kdy? Ve čtvrtek od 16 hodin
Kde? Vinohradské hřbitovy
Vstupné? žádné

K místu posledního odpočinku Olgy Havlové nosili lidé svíčky.
Autor: David Zima

V pátek se můžete vrátit do dětských let. Od 10. do 16. hodiny je možné zcela zdarma navštívit výstavu v Grabově vile Hračky v časech první republiky. Zjistíte, s čím si hrály naše babičky a prababičky. A navíc si tady můžete sestavit stavebnici Merkur. Více informací objevíte tady.

Kdy? V pátek do 16 hodin
Kde? Grabova vila, Praha 8
Vstupné? žádné

Hračky první republiky
Autor: Eva Fornálová