Hlava na hlavě. Tak to vypadlo v sobotu na Novoměstské radnici. Stovky lidí chtěly ochutnat dobroty ze všech světových kontinentů. Stánky s jídlem byly nejenom uvnitř budovy, ale také na nádvoří i venku před vchodem v parku.

„Ochutnáte paletu chutí ze Srí Lanky, vynikající pastu ze Sicílie, netradiční sladkosti z Maďarska, burgery mnoha druhů, ohnivý tex-mex, tyrolské klobásky a sýry, šarmantní francouzská vína, domácí sirupy i guláš třeba z Barmy,“ popisovala pořadatelka Zuzana Menhartová bohatou nabídku jídel z celého světa.

Video
Video se připravuje ...

Novoměstská radnice praskala ve švech. Eva Fornálová

Jelikož festival láká na netradiční jídla, která v běžných českých restauracích neobjevíte, v Novoměstské radnici bylo těsno. Lidé se strkali, tlačili a stáli dlouhé fronty, aby ochutnali něco nového. Někteří čekali i půl hodiny, aby si objednali.

Je to velká dobrota. Škoda jen, že je tu tolik lidí, člověk by si to pak více užil,“ pochvalovala si vafle se zmrzlinou a šlehačkou Kateřina. Ale ne všichni měli tolik trpělivosti. „Na to se můžeme vykašlat. Jdeme radši domů,“ vykřikovala v davu návštěvnice, která vzdala stání v dlouhých frontách.

Fotogalerie
29 fotografií