Celý víkend budou od druhé hodiny odpolední do čtvrté hodiny odpolední probíhat workshopy. „Budete mít příležitost ochutnat k jaru se vážící sezónní čirašisuši a další pokrmy, saké, vyzkoušet si přípravu čaje, poznat etiketu odívání do kimona, vyrobit si tradiční japonské cukroví i panenky, kaligrafii a mnohem více, než si člověk pod pojmem japonská kultura jen dokáže představit,“ lákají organizátoři z Japan Folk Festivalu.

Úderem čtvrté odpolední přijdou na řadu tři hodiny jevištních vystoupení. Těšit se můžete na koncert klasické japonské hudby a podmanivý zvuk sboru hráček na harfu koto, vystoupení tanečnic gejša z kraje města Kanazawa a jejich hudebního doprovodu, který pečuje o uchování tohoto specifického umění.

„Diváci se též mohou těšit na raritu – tradiční tanec z Okinawy, nejjižnější části Japonska. Lahůdkou bude též představení nástroje cugaru šamisen, který se v posledních letech těší v Japonsku nezvyklé popularitě a razí si cestu do soudobého rocku,“ prozradila za organizátory tisková mluvčí Zuzana Rybářová. Více informací objevíte tady.

Kdy? Celý víkend od 14 do 19 hodin
Kde? Národní dům na Vinohradech
Vstupné? 100 korun na den, do 15 let vstup zdarma

Fotogalerie
4 fotografie