Akce není na Novoměstské radnici žádnou novinkou. „V letošním roce navazujeme na loňský úspěšný ročník Řemesel živě. Podařilo se nám představit řemesla jako atraktivní obory pro vzdělávání absolventů základních škol, ale i maturantů škol středních se všeobecným zaměřením,“ prozradil k akci ředitel Novoměstské radnice Albert Kubišta.

Mottem celé akce bylo „Vyzkoušej si, zažij si!“. A tak to přesně bylo. Návštěvníci mohli nejen vidět studenty řemeslníky, ale také si sami vyzkoušeli práci s různými materiály, jako je kámen, dřevo, pedig i sádra.

Video
Video se připravuje ...

Pražané se učili dvaceti řemeslům Eva Fornálová

„Letos jsme se sem vypravili s rodinou poprvé. Loni nám o řemeslech vyprávěli známí, a tak jsme si to nemohli nechat ujít,“ prozradila návštěvnice Tereza, která byla z řemeslné výroby nadšená stejně tak jako celá její rodina.

Na Novoměstské radnici probíhalo přes dvacet workshopů. K vidění tady bylo kamenictví, výroby dřevěných hraček, papírová dílna, výroba skleněných květin i kadeřnice a fotografové.

Akci můžete navštívit i ve čtvrtek 22. února. Počítejte jen s tím, že ne všechny workshopy jsou zcela zdarma. Doporučujeme si s sebou vzít 200 korun navíc, abyste si mohli zažít opravdu vše.

Podívejte se, jak to tady vypadalo:

Fotogalerie
33 fotografií