Počasí venkovním radovánkám příliš nepřeje, návštěvníci největší pražské pouťové zábavy jsou ale na chladnější zahájení zvyklí. Letos na ně bude v prostoru holešovického výstaviště čekat zhruba 115 atrakcí z Čech, Holandska, Německa či Polska a dalších zemí. Až do 15. dubna jsou pro malé i velké návštěvníky připravena adrenalinová i humorná zařízení, pro nejmenší pak třeba autíčka, kolotoče, skákadla či vláčky.

4019509:full:true:true

V pětici novinek se představí i Goldmine Tower, 90 metrů vysoká věž umožňující zážitek z volného pádu. „Tato atrakce je žhavou novinkou - zatím se objevila jen dvakrát v Holandsku a potřetí právě v Praze,“ prozradil Blesku za organizátora Václav Kočka nejml. „Dále polský Dům na střeše, ve kterém je vše vzhůru nohama nebo třeba Psychodelic Fun House, kde zabloudíte mezi světelnými a barevnými efekty.“ Pouť bude otevřena od 24. února do 15. dubna, vždy od úterý do pátku 13 až 21 hodin, v sobotu a v neděli od 10 do 22 hodin.

Podívejte se ve videu, co vás také čeká:

Video
Video se připravuje ...

Tradiční Matějská pouť bude probíhat od 24. února do 15. dubna. I tohle vás čeká v nabídce atrakcí. Mária Rušinová, INT

Kolik zaplatíte

„Ceny atrakcí ani vstupného se nemění,“ řekl Blesku Kočka. Třicetikorunové vstupné do areálu se tak bude platit jen v sobotu a neděli, zdarma je od úterý do pátku a pro děti do 120 centimetrů výšky. Lišit by se neměly ani ceny za občerstvení, tedy například párek v rohlíku vyjde na zhruba 20 korun, pivo na 30. „Atrakce samotné se pohybují od 30 do 150 korun,“ dodal Kočka.

V Holešovicích poprvé před 55 lety 

Pořádání matějské pouti se v Praze drží už 423 let. Z toho půlkulatých 55 v prostoru Výstaviště Praha. „Ty desítky let utekly jako voda, mám pocit, jako bych sem přišel včera,“ řekl Blesku Václav Kočka nejstarší. Stejně jako kdysi, i stánky nabídnou tradiční sortiment. Kromě hraček, kanadských žertíků však také třeba bižuterii. Nebudou chybět ani pravá pouťová perníková srdce.

Fotogalerie
1 fotografie