V pondělí můžete přijít na to, proč vás všichni kolem nabádají k třídění odpadu. Ve Skautském institutu na Staroměstském náměstí se hravým způsobem dozvíte, co to je makromolekula, polymer, plast a aditivum a proč vůbec třídit odpad. Více informací zjistíte tady.

Kdy? V pondělí od 19 do 21 hodin
Kde? Skautský institut, Staroměstské náměstí
Vstupné? žádné

Kam v Praze bez peněz?
Autor: facebook

V úterý se můžete zase vzdělat v jiném oboru. V centrále v Praze 7 bude večer patřit cestování časem, černým dírám a dalším záhadám vesmíru. Třeba během přednášky Daniela Poláška zjistíte něco nového, co jste doposud o vesmíru nevěděli. Více informací objevíte tady.

Kdy? V úterý od 19 do 22 hodin
Kde? Centrála, Jateční
Vstupné? dobrovolné

Kam v Praze bez peněz?
Autor: facebook

Ve středu můžete zažít umělecký souboj. V rámci akce Free Art Friday můžete zažít klání, při kterém se rozhodne, který malíř má největší talent. Akce začíná už od čtyř. Velké finále však odstartuje až v osm večer. Více informací objevíte tady.

Kdy? Ve středu od 16 hodin
Kde? Nový Smíchov Praha
Vstupné? žádné

Free Art Friday nabídl umění zdarma i podívanou na umělce v akci.
Autor: Eva Fornálová

Ve čtvrtek budete moci poznat na 20 řemesel našich zlatých českých ručiček. Festival si můžete na Novoměstské radnici užít od středy do čtvrtka. Součástí akce budou workshopy. Většina je zdarma, jen u některých bývá poplatek za materiál. Více informací objevíte tady.

Kdy? Ve středu i ve čtvrtek od 9 hodin
Kde? Novoměstská radnice
Vstupné? žádné

Kam v Praze bez peněz?
Autor: facebook

V pátek se po náročném týdnu vydejte na romantickou procházku do Podolí – ale ne jen tak ledajakou. V ulici Podolský přístav objevíte téměř 20 nutrií, které si od vás vezmou mrkev přímo z ruky. A nebo se vydejte na náplavku. Hladových labutí tady objevíte habaděj. Kromě tvrdého pečiva ocení i salát.

Pražané už nekrmí jen labutě. Do Podolí míří na krmení nutrií.
Autor: Eva Fornálová