Obecní dům láká kolemjdoucí už zvenčí svou výzdobou. Proto, abyste poznali blíže čínské kulturní zvyky a tradice, stačí vstoupit dovnitř. Vstupné je zcela zdarma. V prvním patře můžete nechat pomalovat tvář svým dětem, nechat si napsat své jméno v čínštině i si vyzkoušet vyšívání.

V části, která je zcela zdarma, probíhá i doprovodný program s přednáškami a představeními. K vidění jsou například rozdíly v čínských bojových uměních i s ukázkami. „Jsme na oslavách takto zcela poprvé a moc se nám to líbí. Je super, že vše můžeme vyzkoušet na vlastní kůži a není to jen o koukání,“ chválila oslavy návštěvnice Dominika, která se sem vypravila s celou rodinou.
Video
Video se připravuje ...

Doprovodný program v sálech Obecního domu je pro veřejnost zdarma. Eva Fornálová

V rámci oslav je k vidění i hlavní program, který stojí 149 korun. „Atmosféra čínského nového roku má být radostná a pozitivní. Hosté uvidí v rámci hlavního programu typické čínské hudební žánry, scénické tance, akrobatická představení, ale také ukázky tradičních hudebních nástrojů. Vše předvedou umělci souboru z provincie Jiangsu,“ popisuje Petr Mrhálek, výkonný viceprezident Smíšené česko čínské komory vzájemné spolupráce, která je pořadatelem akce. Pokud byste jej chtěli navštívit 16. února i 17. února startuje v 19 hodin.

Rok zemského psa

V Číně začíná rok zemského psa 16. února 2018 a končí 4. února 2019. „Čínský nový rok se odlišuje od toho našeho tím, že začíná vždy s novým lunárním rokem,“ vysvětluje Mrhálek. Novoroční oslavy trvají několik dní a jsou nejdůležitějším svátkem nejen v Číně, ale také v jihovýchodní Asii. V Praze tyto oslavy nejsou žádnou novinkou. Smíšená česko-čínská komora vzájemné spolupráce je pro Pražany pořádá již počtvrté.

Fotogalerie
69 fotografií