Není člověka, který by netušil, kdo je Youtuber. Jenže jen málokdo ví, jak se mezi miliony dalšími dostat až na vrchol. Kovy v sobotu 20. ledna prozradil, jak toho dosáhnout. „V dnešní době sociálních sítí je důležitá osobnost. Můžeme to vidět i v politice, kdy je mnohem důležitější leader než myšlenky a členové celé strany,“ prozrazoval, bez čeho to nejde.

K výšinám na Youtube vás dostane také příběh, profesionalita, humor, odvaha, forma, odlišnost a přesah videí. Přesto všechno můžete během několika měsíců vyhořet a snažit se za každou cenu mít větší a větší sledovanost. Abyste si udrželi tu chuť tvořit, je důležitá hlubší motivace. Najděte si smysl, proč pro druhé tvoříte.

Video
Video se připravuje ...

Kovy přednášel na konferenci Osobní růst Efo

„Ten smysl se nevytratí jen tak. Pořád ve vás je. Jakmile řešíte jen peníze a sledovanost, dojdete do stadia prázdnoty. Dvě třetiny českého Youtubu, které patří mezi top 30, jsou dnes vyprázdněné a na odpis,“ vysvětloval, jak je důležité přistupovat k tvorbě jinak. 

Přestože Kovyho všichni považují za originálního tvůrce, tvrdí, že originalita neexistuje. „Často tvořím až opisným způsobem... Ale jelikož opis není nikdy dokonalý, vždy vznikne něco trochu nového. Po půl roce až roce se nakonec tento koncept přetransformuje v něco vašeho vlastního,“ prozradil v Lucerně Kovy.

„Pokud to dokážete dělat srdcem a umíte kopírovat a krást od těch správných lidí, tak jste snad na dobré cestě,“ zakončil svou motivační řeč s vtípky Karel Kovář.   

Fotogalerie
13 fotografií