Botanická zahrada si pro nás na Valentýna připravila speciální večerní prohlídky. „Večerní prohlídky mají jedinečnou romantickou atmosféru, a proto jsme připravili i speciální valentýnskou verzi. Zájemci by určitě neměli váhat a účast si rezervovat včas. Počet míst je omezen a každoročně je o ně velký zájem,“ říká Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady v Tróji.

Nejen čokoláda vás rozpálí

Během procházky se dozvíte, které rostliny bývaly uznávány pro své afrodiziakální účinky. Nejsou to jen čokoládové boby, které jsou i přírodním antidepresivem. „Z poraněných kmenů myrhovníků se uvolňuje libovonná pryskyřice zvaná myrha, která se podobně jako kadidlo užívá při různých rituálech a náboženských obřadech. Myrha je pryskyřice, již ženy v minulosti užívaly mimo jiné k ovonění těla. Dočteme se o ní dokonce v Šalamounově Písni písní, krásné erotické básni, která je součástí Bible,“ uvádí Klára Lorencová, kurátorka užitkových rostlin.

Na konci večera dostanete možnost si přiťuknout skleničkou vína z tamější vinice svaté Kláry. To abyste dostali poslední afrodiziakum a mohli si užít vášnivý zbytek noci.

Kdy? 14. února od 18 hodin
Kde? Fata Morgana, Botanická zahrada
Vstupné? 600 korun za pár

Fotogalerie
8 fotografií