Akce, která v NC Eden probíhá do 28. ledna, je svým způsobem jedinečná v několika ohledech. Nejenže nabízí stále více populární únikové hry zdarma, rovněž tím podporuje osvětu Parkinsonovy choroby.

„Důvodem, proč tuto konkrétní akci pořádáme, je pomoc lidem s Parkinsonovou chorobou,“ vysvětlila marketingová manažerka Tesco stores CR a. s. Renata Nejtková. „Ta možnost pomoci je určitá nadhodnota toho, že se lidé nejen pobaví, ale že se i s nemocí nejen seznámí, ale mohou přispět pacientům na jejich léčbu.

Únikové hry si zde návštěvníci mohou vyzkoušet rovnou tři. Poptávka je neúměrně veliká. „Únikové hry nejsou určeny jen dětem a mládeži, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale také i dospělým. Často si sem chodí zahrát celé rodiny,“ uvedla Nejtková s tím, že je v plánu akci po skončení v Edenu uskutečnit i v OC Plzeň a následně i v OC Fontána Karlovy Vary.

Vstupným je zážitek i dobrá vůle

Hry, na které je nutné se s předstihem rezervovat přes internetový formulář, lidi opravdu zaujmou a pobaví. „Opravdu se nám to líbilo,“ sdělily studentky Fakulty tělovýchovy a sportu Univerzity Karlovy Tereza (19) a Klára (20), které si jednu z her vyzkoušely. „Nejtěžší byl začátek, bez nápovědy by nám dohrání trvalo asi déle. Ale velmi jsme si to užily.“

Návštěvníci tak obvykle opouštějí netradiční atrakci v dobrém rozmaru. Není se proto čemu divit, že pokladnička s dary byla zaplněna již krátce po otevření atrakce.

Kde: Nákupní centrum Eden
Kdy: 8.–28. 1. (pondělí–pátek 15–18 hod.; sobota–neděle 13–8 hod.)