Promítání na budovu začalo krátce po setmění, aby si kolemjdoucí užili perfektní světelnou show. „Na budovu Muzea Karla Zemana jsme poprvé promítali v neděli 3. prosince, a to ve stejnou chvíli, kdy jsme slavnostně rozsvěceli vánoční stromeček před vchodem do muzea,“ prozradila mluvčí muzea Kateřina Kuthanová, že se jedná o doprovodnou akci vánočního programu. 

Zatímco jsou Pražané zvyklí na kratší videoprojekce, jež začínají v konkrétní čas, tady se mohli lidé zastavit kdykoli. Na budovu totiž promítali stále dokola pětiminutovou smyčku, která všem zvědavcům ukázala okřídlené koně, barona létajícího na dělové kouli a další motivy ze slavného filmu Baron Prášil, jenž právě Karel Zeman režíroval.

Video
Video se připravuje ...

Muzeum Karla Zemana promítalo nejen okřídlené koně. Eva Fornálová

Podívej se na tu obří mořskou příšeru, jak vše sežere,“ komentoval pro svého syna promítání tatínek. Během pouhé půlhodiny se na místě zastavilo více než sto lidí, kteří si s nadšením projekci fotili i natáčeli. „Moc zajímavý počin,“ hodnotila turistka Anet.

Muzeum Karla Zemana vzkazuje, že se rozhodně nejedná o poslední projekci. „Ze spolupráce s pedagogy z plzeňské Sutnarky jsme nadšeni a už plánujeme další projekty na příští rok, jenž bude ve jménu Cesty do pravěku – dalšího Zemanova populárního filmu, který je momentálně v rámci projektu Čistíme svět fantazie digitálně restaurován,“ prozradila mluvčí. Do budoucna se tak můžete těšit na pravěká zvířata a nebezpečné cesty zpět časem

Fotogalerie
22 fotografií