Vánoce přijdou za dva týdny. A tak doporučujeme vyrazit na obhlídku dárků tento víkend, ať je nesháníte den před Štědrým dnem. Vypravit se můžete na Dyzajn market na náměstí Václava Havla i do Hybernské. Na Mint marketu objevíte desítky tvůrců pod jednou střechou a v teple.

Nálada tady byla už první den veselá. Všichni se usmívali a radili si, které dárky jsou pro jednotlivé členy rodiny nejvhodnější. „Jsem z téhle akce nadšená. Je tu perfektní atmoška,“ chválila akci pár hodin po zahájení návštěvnice Kateřina.

Hlavní část vánočního marketu objevíte hned v průjezdu vpravo. Ve dvou patrech si tak můžete projít jednotlivé pokojíčky s nejrůznějšími výrobky. Objevíte tady dárky naprosto pro všechny - lubrikant pro kamarádku, náušnice pro sestru, kabát pro maminku i dětskou knihu pro nastávající přítelkyni.

Workshop

Pokud si budete chtít domů odnést něco, co si vyrobíte sami, vydejte se po schodech zpět dolů a průjezd projděte až do zadní části, kde to běžně ožívalo po celé léto - tedy do kavárny Hybernská ožívá. Tam si můžete vyrobit vánoční ozdoby, přáníčka i věnec jako z pohádky. 

Video
Video se připravuje ...

Mezi nákupy můžete využít některý z tvůrčích workshopů, na němž si vyrobíte vánoční dekoraci nebo dárky pro své blízké. Eva Fornálová

Tipy na konec

1. Vezměte si pořádně naditou peněženku. Je tady totiž až příliš originálních dárků. 
2. Vezměte si s sebou i prostornou tašku. Věci tady naštěstí nejsou nesmyslně drahé, takže toho koupíte více a domů budete odcházet jako Santa Claus.
3. Prostory bohužel nejsou bezbariérové, takže posílíte lýtka i hýždě při stoupání vzhůřu. A pokud máte kočárek, ochotní pánové vám rádi pomohou s vynesením (alespoň první den to pár maminkám vyšlo).
4. V orientaci po prostoru vám pomohou šipky i mapka, kterou si vezměte hned u vchodu.
5. Připravte se na to, že se budete celou dobu usmívat od ucha k uchu. Všichni jsou tady moc milí.

Kdy: v sobotu od 10 do 19 hodin, v neděli od 10 do 17 hodin
Kde: Hybernská 4
Vstupné: dobrovolné
Více informací se dočtete zde.

Jak to tady vypadalo v pátek?

Fotogalerie
92 fotografií