Celý doprovodný program pro děti byl součástí tradičního Muzeum marketu, který každoročně před Vánoci nabízí Pražanům možnost zakoupit si nejrůznější drobnosti pod i na stromeček.

Součástí marketu byl i dobročinný prodej. „Koupí drobností podpoříte chráněnou dílnu Domov Maxov a taky bydlení pro zdravotně postižené,“ vysvětlovala paní u stánku nově příchozím.

Video
Video se připravuje ...

Vyrobte si s dětmi v muzeu vánoční dekoraci Eva Fornálová

Tvoření

Je tu spousta pokladů... Vracíme se tedy ještě pro jeřáb, snad tu ještě bude,“ prozradil dědeček Karel, který se vracel s vnoučkem zpět mezi hračky z dobročinného marketu. A ty děti, které si zrovna nevybíraly hračky, mohly popustit uzdu své fantazii.

V přízemí muzea si totiž mohly vyrobit dekorace do oken i na stromek, andílka nebo vánoční tiskátka. „Malá si to tu užívá. Ještě se chystáme na loutkové divadlo a pak nás čeká doma pečení cukroví,“ prozradila maminka, která strávila dopoledne tvořením.

Zase za týden

Pokud jste propásli tuhle akci, nezoufejte. 9. prosince se opět můžete vydat do muzea na Florenci na další tvořivé dílny. Tentokrát si budete moci vytvořit svíčku z včelího vosku, dekorace z korálků i ozdobičky z drátků.

Fotogalerie
56 fotografií