Výstava nese název Sedmičky Josefa Lady z důvodů tří výročí, která mají právě na konci číslo sedm. Před 130 lety v roce 1887 se Josef Lada narodil, před šedesáti lety v roce 1957 zemřel a v roce 2017 si můžete prohlédnout tuhle velkolepou výstavu. 

Posledních 14 dní jsem ani nespala,“ prozradila kurátorka výstavy Jana Sommerová, která uvedla společně s dalšími kurátory, rodinou Josefa Lady a dalšími známými osobnostmi výstavu v úterý večer.

Na čtyřech patrech objevíte nejen obrazy. V přízemí Tančícího domu si můžete prohlédnout rodokmen a nahlédnout i do pracovny Josefa Lady, kde se s ním i můžete setkat. Na židli totiž sedí dokonalá figurína, která z dálky vypadá jako živá. „Myslela jsem si, že tady sedí nějaký herec,“ smála se při vernisáži Michala, která si zblízka prohlížela stůl ilustrátorské ikony.

O patro níž si přijdou na své zejména děti. Tady se můžete podívat na pohádku nebo si zahrát pexeso. A jakmile se dostanete do suterénu, v malém sálu tamějsího ladovského kina vás šipky navedou ještě níž. Tam už se zase můžete kochat desítky obrazů, které zachycují nejen ladovskou zimu.

Video
Video se připravuje ...

Herec Stanislav Zindulka na vernisáži Sedmičky Josefa Lady Eva Fornálová

Kdy? Od 15. listopadu až do 1. dubna od 9 do 20 hodin
Kde? Tančící dům
Vstupné? Plné vstupné 190 korun, děti od 3 do 15 let 60 Kč
Rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti do 15 let) 390 Kč
Držitelé ZTP průkazu a děti do 3 let zdarma

Prohlédněte si ochutnávku z výstavy:

Fotogalerie
49 fotografií