Výstava nabízí práci 100 nejlepších designérů z Itálie. „Vybraná díla jsou ikonami historie italského designu, jež reprezentují období, ve kterém vznikly, a jsou fyzickými svědky technologických inovací, ekonomického a společenského pokroku jejich doby,“ prozradil tajemník italského velvyslanectví Federic Bernardi.

Nechybí zde práce od proslulého Vica Magistrettiho, který je dle Italů jedním z italských designérů a architektů, jenž svými projekty a realizacemi nábytku a bytových doplňků nejvíce přispěl do sbírky klasických designových děl. Většina zastoupených návrhářů nábytku vychází z práce tohoto velikána.

Při vstupu do Národního domu na Smíchově si můžete přečíst něco o výstavě v českém, anglickém i italském jazyce. I ostatní popisky výstavy jsou v těchto třech jazycích. K orientaci vám navíc poslouží šipky na podlahách, které vás provedou od lamp a židlí ze třicátých let až ke stolku ze zahradního trpaslíka, který je ze současnosti.

Výstava potrvá v Národním domě na Smíchově až do 17. listopadu. Vstup je zcela zdarma.

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se na malou ochutnávku. Eva Fornálová

Ikona Magistretti

Vico Magistretti byl slavný italský produktový a interiérový designér i architekt. Během svého života navrhl mnoho legendárních produktů pro značky jako Artemide, Cassina, Flou, Fritz Hansen, De Padova, Kartell, Schiffini a další. Na výstavě si můžete prohlédnout například dva druhy lampiček, které dodnes prodávají obchody s designovým nábytkem.

Podívejte se na ochutnávku z výstavy:

Fotogalerie
49 fotografií