Na výstavě bylo ve velkých klecích nabídnuto okolo třiceti kočiček. Všechny vystavované kočky jsou zdravé a očkované proti nemocem. „Dospělé kočky jsou kastrované, aby se předešlo nechtěnému rozmnožování bez průkazu původu,“ prozradila za útulek Podbrdsko Dana Javůrková. Pokud si pak vezmou noví majitelé kotě, je kastrace tohoto kotěte v dospělosti podmínkou adopce a nový majitel se svým podpisem v předávací smlouvě zavazuje tuto podmínku dodržet.

Každá z kočiček měla na kleci připnutý příběh. Ten pak ochotně rozvedly pracovnice útulku. Žádná chlupatá kráska nepůsobila bázlivě. Všechny si lebedily v pelíšcích a většina si chodila i pro pomazlení.

Rozrůstání rodiny

„Jé, mami, tu bych chtěla, volala malá holčička, která si přišla s rodiči vybrat kočičku, které by nabídla lásku. První den umisťovací výstavy měl opravdu úspěch. Dveře kliniky Fénix otvírali noví a noví příchozí se zájmem pomoci kočičím bezdomovcům.

„V posledních letech pořádáme umísťovací výstavy v kavárnách, v prostorách Muzea betlémů na Karlštejně a nyní i na veterinární klinice Fénix,“ uvedla dále Dana Javůrková.

Pokud nestihnete akci v neděli, další umísťovací výstava bude již 18. listopadu v Praze 2 v prostorách Botanické zahrady. 

Umísťování koček

Umísťovací výstavy koček mají dlouhou tradici, již po roce 1989 se konaly první malé výstavy pro útulkové kočky. Jejich cílem je najít těmto mazlíčkům nový domov. Myšlenka vychází ze snahy prezentovat kočky širší veřejnosti, zprostředkovat lidem možnost přijít na určené místo a nového člena rodiny si tak vybírat srdcem i očima.

Fotogalerie
20 fotografií