Po Praze je možné si během roku zaběhnout různé tematické závody. Jedním z nich byl i Zombie Run, jenž propukl necelé dva týdny před Dušičkami. Tento strašidelný pětikilometrový běh nočním Vítkovem byl navíc částečně i dobročinným. Polovina z částky byla věnována na Nadační fond Kapka naděje.

Většina návštěvníků přišla kromě dobrého skutku také za zábavou. „Líbila se nám myšlenka zombie běhu. Navíc nás v noci nikdo neuvidí, jak moc jsme rudé, protože jsme podcenily trénink,“ prozradila se smíchem jedna z účastnic závodu Erika, která přišla s kamarádkou s maskováním v podobě zombie.

Hrůzostrašný večer

Těsně před šestou hodinou se tak všichni závodníci s čelovými baterkami přesunuli na běžeckou dráhu před startovní bránu, ve které stál uvaděč, jenž motivační řečí nabuzoval netrpělivé běžce.

Čeká vás hrůzostrašný večer s pěti stanovišti,“ volal na připravené běžce ještě před spuštěním časomíry, zatímco se Vítkovem linula děsivá hudba, jakou známe ze zombie filmů. Po takřka patnáctiminutovém čekání byl běh odstartován výstřelem z pistole. „Zombie Run je zahájen,“ křičel do mikrofonu uvaděč.

Podívejte se na fotky ze závodu:

Fotogalerie
26 fotografií