Myšlenka veletrhu Model Hobby vznikla okolo roku 1991 především na podporu modelářství, jako alternativy trávení volného času a také na podporu rozvoje výroby a obchodu v modelářské oblasti v České republice.

Za 25 let existence se veletrh změnil dle aktuálních trendů na trhu a situace ve společnosti. „V prvních letech své existence byl veletrh hlavně jakýmsi největším modelářským obchodním domem u nás, kde bylo možné vidět věci, které jinde k vidění nebyly,“ rozpovídal se o akci organizátor Tomáš Jalovec.

Zábava pro děti i dospělé

Dnes se celý koncept proměnil. Náštěvníci se tady už jen nekochali nejrůznějšími stavebnicemi a modely letadel, aut a vláčků, i když i těch tady bylo požehnaně. Sobota patřila hraní, kdy organizátoři vybudovali na části haly velké město, kterým se mohli prohánět řidiči s kamiony a terénními vozy. Ovšem ne v kabině, ale s ovladačem v ruce.

Že to zní jako zábava pro děti? Vůbec ne! Na své si přišli i jejich rodiče. „Táta je vedle ve městě u kamionu. Já si tady hraju s autem v terénu,“ těšila se Terezka (9), která vyvracela mýty o tom, že auta jsou jenom pro kluky. S teréňákem na dálkové ovládání brázdila hliněné duny, zatímco ji kolem ohrádky pozorovali se zájmem další návštěvníci.

Podívejte se, jak to tady vypadalo:

Fotogalerie
28 fotografií