Na náměstí Republiky v Obchodním centru Kotva to ožilo. V pátek v pravé poledne odstartoval čtvrtý ročník sneaker festivalu Teniskology. Organizátoři zpěvák a tanečník Yemi a Fabrice Biundo se inspirovali obdobnými akcemi v zahraničí. Cílem ovšem nebylo vytvořit jen prodejní akci, ale i dva dny plné zábavy.

Jakmile vstoupíte do Kotvy, šipky na zemi vás navedou směrem vpravo do skleněných dveří. Po nasazení papírové pásky na ruku se výtahem dostanete do šestého patra. Jiné tlačítko ani zmáčknout nemůžete. A pak se z nejvyššího patra postupně spouštíte po schodišti níž a níž. „Moc se nám tento nápad líbí,“ chválila akci návštěvnice Kateřina.

Na třech patrech nečekejte pouze vystavené tenisky, kterých je tady požehnaně. Nechybí tady ani otevřený sál s přednáškami s módní tematikou, ani vzdělávací koutek s výstavou historie tenisek, která přináší nejrůznější zajímavosti. Můžete si tady zaházet na koš nebo se nechat nalíčit od vizážistek.

Obecně jsme pak pyšní na to, že Teniskology za první ročník vyhrála dvě ceny na Czech Event Awards – nejlepší veletrh roku a nejlepší koncept eventu. S druhým ročníkem jsme se dokonce dostali mezi finalisty mezinárodní soutěže Best Event Awards a v listopadu jedeme bojovat do portugalského Porta za nejlepší výsledek,“ těšila se jedna z organizátorek Lucie Biundo.

Akci můžete navštívit i v sobotu od 10. dopolední do 10. večerní.

Podívejte se na fotografie z akce:

Fotogalerie
39 fotografií