První Street Happening of Karlín se zrodil v hlavě Davida Berenreitera v roce 2014. „Přemýšlel jsem, jakým druhem akce můžeme okořenit již tak vzrostlé portfolio akcí karlínského spektra. Protože jsem muzikant a shodou okolností kytarista, k akci festivalové provenience se připojila také myšlenka kytarových rekordů,“ vzpomínal na popud vytvořit hudební akci pro Karlíňany. 

„Nicméně je pro nás důležitý jakýsi vzdělávací kontext našich akcí, proto postupně k tomuto festiválku přibyla řada hudebních workshopů,“ vysvětloval David Berenreiter. Během těch let se však ukázalo, že návštěvníky táhnou více lekce na nejrůznější hudební nástroje než překonávání rekordů.

Video
Video se připravuje ...

Takhle to ožilo v Karlíně Eva Fornálová

Konec rekordů

Od kytarových rekordů jsme vlastně neupustili definitivně. Je téměř určité, že v rámci správného načasování, jako například v rámci jubilejního ročníku akce, se k pokusům o kytarové rekordy vrátíme,“ prozradil organizátor, že si do budoucna nebudou muset Pražané zoufat. Rekordů se tak ještě dočkají.

Přestože počasí letošnímu ročníku příliš nepřálo, většina návštěvníků využila možnost schovat se pod plachty stanů a do budovy, kde probíhaly kytarové workshopy. „Nejsme moc hudebně nadaní. Přišli jsme hlavně na koncert,“ prozradila návštěvnice Tereza, která si vyzkoušela pouze mixážní pult s DJem.

Nasajte atmosféru z fotek:

Fotogalerie
31 fotografií