Ulice Prahy a její nejznámější historické památky se na čtyři večery promění na umělecká díla. Jen v minulém roce oblíbený festival světla navštívilo přibližně půl milionu lidí. Trasa v centru s 15 zastaveními je dlouhá 5,8 kilometru, pět instalací na Vinohradech je rozmístěno na 2,2 kilometru.

„Projít instalace v centru trvá přibližně tři hodiny. Vinohrady projdete asi za hodinu. Tato akce není vlastně jen kulturní, ale i sportovní. Ujdete při tom totiž osm kilometrů,“ řekl s humorem ředitel festivalu Martin Pošta.

Galerijní zóna

Letošního ročník nově nabídne Galerijní zónu. Tu tvoří čtyři instalace. Za stokorunový poplatek se zájemci dostanou do Colloredo-Mansfeldského paláce, Domu uměleckého průmyslu DUP 39, paláce U Stýblů a do Zrcadlové kaple Klementina. V kapli bude umístěn studentský projekt Heardt, který propojuje vizuální svět s audiem.

Srdce napojené na piano, které roztepou návštěvníci svou hrou. Půlkulaté výročí organizátoři oslaví tak, že každý večer se ve 23 hodin kostel sv. Ludmily na náměstí Míru rozzáří postupně všemi videomappingy, které za uplynulé ročníky na objektu proběhly.

Zpomalí dopravu

Žádné ulice se kvůli festivalu neuzavřou, pouze zpomalí dopravu. Po dohodě s městskými částmi bude zavedena maximální rychlost 30 kilometrů za hodinu.

Fotogalerie
21 fotografií

O šestém ročníku Signal festivalu čtěte ZDE