Jestli čekáte, že tady ušetříte na jídle, protože ho nekoupíte v obalu, tak se pletete. Naopak si tady připlatíte až dvakrát tolik než v supermarketu. „Ty ceny jsou na nás velmi vysoké, je to znatelně dražší než v běžném obchodě. Třeba ty ořechy, je to dvojnásobek, než kupuju,“ naříkal si senior Václav, který zavítal do obchodu bez obalu čistě ze zvědavosti a tak trochu náhodou, když čekal na zastávce vedle obchodu.

Dražší, ale levnější

„Záleží, na jakou kvalitu jste zvyklí. Suroviny jsou u nás o poznání dražší, protože vybíráme převážně potraviny v bio kvalitě, které ty ze supermarketu nedosahují,“ vysvětloval zakladatel obchodu Petr Hanzel, proč to tady není tak úplně levné. „Pokud ale porovnáte zdejší suroviny se sortimentem v bio kvalitě v obalech, zjistíte, že jsme levnější,“ vysvětloval majitel, jehož snem je rozšířit bezobalové obchody po celém Česku.

Jak to v obchodě vypadá:

Video
Video se připravuje ...

Dejvice mají svůj obchod bez obalu. Eva Fornálová

A v čem se liší tahle druhá prodejna od té první, která už je zaběhnutá v Praze 2? Objevíte tady širší sortiment. Kromě trvanlivých potravin si můžete zakoupit stáčenou drogerii a ručně vyráběnou přírodní kosmetiku. Zakoupíte tady ale i pečivo, ovoce a zeleninu.

A pokud teď závidíte Dejvickým, protože ve své městské části nemáte žádný enviromentální obchůdek, nezoufejte. Třeba jednou přibudou po Praze další bezobalové prodejny. „Rozjíždíme teď projekt školení, abychom mohli tohle know-how předávat dál,“ prozradil Petra Hanzel, který získal na tyhle účely grant od Ministerstva životního prostředí.

Kde? Pod Kaštany 5, Praha 6
Zajímavost? Vezměte si hotovost, zatím tady kartou nezaplatíte.
Otevírací doba? Pondělí až pátek od 8 do 20 hodin, v sobotu od 10 do 16 hodin, ve svátky a neděle zavřeno.

Prohlédněte si sortiment a prostory:

Fotogalerie
41 fotografií