Trhy před hotelem Intercontinental už na Pařížské asi nepotkáme. „Je tam problém s tím, že se vždy najde někdo, kdo si z okolí postěžuje na hlasitý program. Už dvakát jsme tak měli na mále,“ svěřila se organizátorka Zdena Buláková.Ta by o umělecké trhy, kde představuje zlaté české ručičky, přijít nechtěla. A tak ocenila nápad Prahy 1 trhy přestěhovat. Zatím to vypadá nadějně, že by říjnové trhy mohly být na novém místě, a to na Malostranském náměstí. O výsledku rozhodne brzy magistrát.

„Byli bychom i rádi, kdyby se do budoucna jednalo o putovní trhy,“ rozpovídala se s nápady. „Byli bychom rádi za vánoční trhy u Rudolfina,“ prozradila Buláková o velkých plánech na následující měsíce.

UmTrh

UmTrh není obyčejným tržištěm. Jak už napovídá název, Umtrhy se zaměřují na tvorbu zlatých českých ručiček. Nejedná se o vetešnictví, ale o představení tvorby českých mladých umělců. „Jsme rádi, že můžeme představovat mladé talenty - výtvarné, hudební i divadelní. Talenty jsme vybírali ve spolupráci s odborníky v oboru. Prostor dostali například i básníci či beatboxeři. Část programu byla vyhrazena i pro děti,“ prozradila organizátorka Zdena Buláková.

Fotogalerie
23 fotografií