Tahle veganská akce nebyla na náplavce žádnou novinkou. Poprvé se tady tento festival zrealizoval už před dvěma lety.  Dnes už víme, že zvířata prokazatelně v chovech a na jatkách trpí a plně si vše uvědomují. Vzhledem k tomu, že rostlinné stravování je zdravější a dostupné, je jejich utrpení více než zbytečné,“ prozradila organizátorka Iva Linda Maruščáková z projektů Vegan Fighter.

Cílem akce bylo představit široké veřejnosti, že zdravý a etický životní styl je dle veganů velmi jednoduchý, chutný a hlavně ohleduplný ke zvířatům. „Nejlepší byly burgery a káva s mandlovým nemlékem,“ prozradila návštěvnice Lin u pojídání dalšího jídla s kamarádkami. 

Fronty na burgery

Stánků s jídlem tady bylo požehnaně. Návštěvníci ochutnávali alternativy sýrů, rostlinná mléka i tradiční česká jídla ve veganské formě. Největší fronty se pak stály právě na burgery. 

Jídlo ale nebylo to jediné, co návštěvníky festivalu na náplavku přilákalo. Kousek za vstupem se mohli na velké stage podívat na doprovodný program. Letos pro ně byly připraveny ukázky vaření, ale třeba také představení bojových sportů, při kterých bojovali vegetariáni proti veganům. 

Podívejte se na fotografie z akce:
Fotogalerie
28 fotografií