Svou specialitku tam uvaří i bývalý soutěžící Master Chefa Jiří Hilgart. „Budu dělat trhané vepřové maso, které je specifické v tom, že maso se dělá tak dlouho do měkka, až se dá natrhat na vlákna. Češi mají vepřový děsně rádi,“ prozradil Blesku Jiří Hilgart, který svůj recept představí na stage v 11:20.

Návštěvníci se mohou také těšit na herečku Markétu Hrubešovou (45), která akci odmoderuje, kuchařské show, stánky s produkty českých farmářů, piknikové koše plné dobrot za 300 či 500 korun a koncert Ondřeje Rumla. O děti bude postaráno v dětském koutku s programem.

Kdy? neděle 3. září, 11:00 až 18:00 hodin

Kde? park Ladronka, Praha 6

Za kolik? zdarma

Rozhovor s Jiřím Hilgartem

Proč jste si vybral zrovna trhané vepřové maso?

„Je to vlastně taková obdoba hamburgeru nebo sendviče. Hamburgery jsou v Česku módou šest sedm let, takže lidi teď hledají, jak to ozvláštnit, takže jsem zvolil vepřový. Češi mají vepřový děsně rádi a my to tam budeme dělat ještě s barbecue omáčkou.“

S čím maso budete podávat?

„Budeme ho podávat v napařované housce, která je podobná makové bagetce. Budeme ji napařovat, aby byla měkká a vláčná a v tom bude to trhané maso.“

Je pokrm náročný na přípravu?

„Na časovou určitě. Myslím si, že ta procedura není nic složitého na pochopení, ale masu trvá 3,5 hodiny než se upeče. Pak nějakou dobu, než to natrháte a dochutíte. Samozřejmě do toho se počítá i kynutí a pečení housek.“

Proč by měli lidé na akci dorazit?

„Češko pořád potřebuje dobré jídlo, protože ho tu není pořád dost. Takže kam jinam jít než zrovna na Food Piknik.“

Fotogalerie
10 fotografií