Britský zpěvák a skladatel, který na počátku své kariéry spíš než hudebními výkony budil pozornost žerty a alkoholovými a dalšími eskapádami, v Praze zpívá v rámci turné k albu The Heavy Entertainment Show. „Čau Praho, já jsem Robbie Fuck*ng Williams, následující dvě hodiny vás budu mít u zadku,“ přivítal skandující dav.

Miláček publika Robbie Williams v Praze v Letňanech:

Video
Video se připravuje ...

Robbie Williams vystoupil v Praze. David Malík

Dopravní a bezpečnostní opatření

Koncert provázelo dopravní opatření. K přepravě na akci pořadatelé doporučovali využít linku metra C ze stanice Letňany, jejíž provoz bude posílen. Po celý den jsou zastávky autobusových linek číslo 110, 136, 140, 158, 195, 201, 209, 351 a 377 v oblasti stanice metra Letňany přemístěny.

„Posílen je také provoz autobusové linky číslo 136 v úseku Vysočanská (metro „B“) - Letňany od 16 do 20 hodin a pro cestu zpět v úseku Letňany - Vysočanská (metro „B“) pak od 22.30 do půlnoci, “ uvedla tisková mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

Metro se zaplnilo lidmi:

„Po ukončení koncertu doporučujeme využít rovněž metro, jehož provoz je od 22.30 hodin do půlnoci výrazně posílen na všech linkách,“ dodala Řehková. . 

Zvýšená bezpečnost

Na bezpečnost dohlíželi policisté. Kvůli teroristickému útoku v Barceloně a Finsku jejich počet navýšili. „Na tomto koncertu pořadatelé očekávají nemalé množství návštěvníků, což musí jednoznačně respektovat i pražská policie. A proto jsme k zajištění klidu a veřejného pořádku připravili odpovídající bezpečnostní opatření, která jsme ale na základě současného dění samozřejmě ‚zpřísnili‘,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Závěr

Když tisíce lidí mířily z koncertu domů, ucpaly vchody do metra. Všude byly fronty a doprava nestíhala. Mnoho z návštěvníků čekalo desítky minut, než se dostalo do MHD.

Fotogalerie
58 fotografií